Löpning

Godmorgon! 

Nu har jag ätit sista pancake frukosten på ett tag. Varit på gymet och försökt öva på att springa lite inför imorgon! Att springa kommer nog vara den största utmaningen för mig med denna tävlingen. Jag har haft astma hela livet och kan inte minnas en gång jag har orkat springa "hela" slingan med skolan. Det var helt enkelt ingenting för mig, trodde jag då. Men jag är dessvärre en person som HATAR att tävla då jag ger upp för lätt, och det är väl det som är problemet. Innan jag ens försöker ger jag upp. Men nu när jag blivit äldre har jag gett mig fan på att jag ska klara det här, eller iallafall testa. Man kan inte mer än att misslyckas, då har man gett det en chans åtminstonde. 

Under denna perioden ska man springa så man ligger i 80 % av sin maxpuls, dvs att man inte kan prata med den som springer jämte. Och att man ska försöka springa 2 km på 10 minuter. Har absolut ingen erfarenhet av att springa men jag sprang 12,24 på 10 minuter. Så har 2,24 minuter som jag ska klara innan denna månaden. Ni som har sprungit mycket får gärna lämna en kommentar och lite tips på vad man ska tänka på :)  Vad är normalt? Jag fick höra att ungefär 3 km på 15 minuter? 


Viktiga åsikter

Jag vill börja med att skriva att jag gärna vill att ni går in på min väns blogg och läser hennes inlägg, här.  Jag kunde verkligen inte skriva det bättre själv. Sedan jag började vara lite mer "aktiv" här på bloggen/instagram har jag fått sjukt mycket påhopp när det gäller träning och hälsa. Folk som säger det ena och det andra. "Sluta blogga om mat" "Du behöver inte gå ner i vikt" "Du är redan smal, varför ska du äta så nyttigt?!" osv. jag kan forstätta i all evighet under detta samtalsämne. 

Varför ska man bli påhoppad med sådana kommentarer? Som A skriver i sitt inlägg. Så är inte mitt syfte att gå ner i vikt eller bli anorektiker, men de är den responsen man får. Vissa människor mår bra att äta mycket grönsaker och skippa onödiga kolhydrater såsom pasta, ris, potatis. Som jag inte egentligen gillar. Ska jag behöva få kommentarer på mina matlådor för det saknas pasta? 

Jag har en god och sund inställning till mat och träning och väljer att äta nyttigt för jag helt enkelt gillar den maten mer. Jag väljer att träna för jag tycker det är kul och mår dessutom riktigt bra av det :)  jag tycker det är kul att se resultat och jag känner mig piggare på dagen när jag får i mig bra mat. Finns mycket avundsjuka i dagens samhälle där det sticker i folks ögon att man äter nyttigt. Det är människor som inte lyckas själva med sina mål att gå ner i vikt och äta nyttigt. Men ska den skiten falla ner på oss som redan mår bra? 

Det jag vill komma till är att jag har min blogg/instagram för att, förhoppningsvis, kunna inspirera och peppa er att välja ett mer hälsosamt liv samt kunna välja rätt val att ta hand om sin kropp på bästa sätt. Och JA, jag är inte mer än mänsklig som äter pizza och godis emellanåt. 

Jag brukar få otroligt mycket positiv respons i verkligheten av min blogg och recept. Det uppskattar jag verkligen! Hoppas ni alla andra förstår vad jag vill förmedla med mina inlägg och bilder. Men vi måste visa respekt och glädjas åt andra! 


Glutenfri mûsli - Fitnessfighten

Glutenfri mûsli


Boveteflingor 250 g
Hirsflingor 250 g
Fiber havregryn 250 g (glutenfri)
Solroskärnor 30 g
Pumpakärnor 20 g
Hackade valnötter 30 g
Krossade linfrön 2 msk
Kanel 2 tsk
Gojibär g 

Sköj boveteflingorna i varmt vatten. (Ligger ett ämne som heter fagopytin som ökar risk för sol och nervskador) Dock så blev det en gröt. Så nästa gång gör jag ej det. 

Lägg bovete, hirsflingor och solroskärnor på en plåt och rosta de i ugnen på 200 grader. 

Låt de svalna och blanda sedan ihop med resten. Lägg i burk med lock. 

Detta blir 21 portioner a 40 g = 145 kcal

Eller 17 portioner a 50 g = 175 kcal


Blåbärspajbak

Godmorgon! 

Hann aldrig blogga mer igår. Var för uppe i handling och förberedning av fredagens matlådor. Det blir kryddade köttfärsbiffar med wookisar blandannat. Mycket att tänka på, men man kommer nog in i det snabbare än vad man tror. Sen har jag fixat hemmagjord mûsli, kan ge er recept senare! 

Nina och victora var hos mig så bakade vi en blåbärspaj av nyttigare slag. Den var helt okej! Dock lite torr, men så är det när man bakar "nyttigare". Den ser väldigt läskig ut...  Efteråt blev det BC såklart! sista passet på en månad. Kommer bli tufft. 


Hälsosam hallonglass



Måste tipsa er om en fantastiskt god hälsosam glass jag gjorde igår. Snabbt och enkelt : ) 

Mixa 250 g hallon och 1 avokado. Tillsätt lite vaniljsocker efter smak! Mixa i en matberedare tills du får en krämig konsistens. Spara några hallon garnering ;) 

Tre dagar kvar



Godmorgon! 

Sitter helt yrvaken i soffan och dricker te. Skulle egentligen gått på yoga nu klockan tio, men har ont i halsen av någon anledning. Hoppas det bara är något jag känner nu på morgonen! 

Idag har vi fått tillgång till kostschemat. Spännande! Jag och angi ska dra och handla :) På fredag kör vi , ska bli riktigt kul! Lär la ångra mig efter första dagen ;)  

Green food



Riktigt god kvällsmat med inspiration från Em. Blev så sugen på räksallad när jag såg hennes :) ville dock ha äpplen i salladen med, men det fick liksom inte plats på tallriken. Haha! 

Dagens träningspass

Nu får vi defenitivt klappa oss på axeln efter kvällens pass! Vi körde boxning, som vanligt på måndagar! Fick till och med en bild. Längesen jag kände mig färdig! Så jag är sjukt nöjd med dagens insats, bra jobbat tjejer! 

Nu ska jag laga en god sallad till kvällsmat. Räkor blir det ikväll!

Red Label

New In
Ny favv i garderoben. Jag har fått dille på grått. Jag älskar grått. Det har jag kommit på. 

Bra avslut på veckan

Snyggos! 

Nu är jag tillbaka igen. Helgen gick bra trots min hektiska fredag! Ur mitt perspektiv var det allvarligt, men kanske inte för någon annan. Men alla är fina som bryr sig! ♥

Nu är jobbhelgen över vilket betyder - Ny vecka, och nya möjligheter. Stämmer bra överrens om hur min vecka kommer bli. Fitnessfighten startar på fredag. Kommer bli en utmaning som heter duga. Hoppas ni hjälper att peppa mig. ;) 

annars då.. har spenderat kvällen med bästa paret och reseplanering. Självklart ingick MAT som det alltid gör när jag umgås med A. OCH gissa vart vi befann oss klockan 9.00 imorse? 


Hard day

Vilken dag! Inlägget jag skrev nedan kan ni glömma. Haft en helvetes dag rent ut sagt. Men gjorde det bästa av situationen, vilket jag är stolt över. Jag som trodde detta skulle bli en fantastisk dag, ett mardrömsscenario är var det var. 

Imorgon ska jag ställa klockan och gå till gymmet. Måste ut med mina aggressioner! 

 

HAPPYmood

Åh, idag är en bra dag! Vaknade på sjukt bra humör och det ska lätt utnyttjas! Först kör vi jobb och langar lite kaffe.

Hade en supermysig kväll igår med mina bästa. Sushi, fridas underbara morotskaka och once upon a time. Kan inte bli bättre. 

NU kör vi fredag. Ha en underbar dag babes! 
 
 

Happyfood

Godmorgon! 

Idag står min mobil på -17 grader men solsken. Hoppas den visar fel, men förstränger det och njuter av min färgstarka frukost istället. Idag blev det gröt med massa frukt, nötter och kokoschips, proteinshake och kaffe! Det behövdes en ordentlig frukost efter pumpen igår och även TRX idag. Shit, vad mör min kropp är! 

Mätt och belåten ska jag hoppa in i duschen och försöka träffa fina mimmi innan jobbet! 
Önskar er alla en fin dag. ♥


turkey again ♥

♥   Nu har jag och ett tjej gäng bokat resa till turkiet i maj. Ska bli härligt att se en annan del av turkiet och framför allt få lite sol igen. Jag och angi har som mål att träna på denna resa. Lär bli flera powerwalks och annat! Kommer bli annorlunda men ska bli roligt att för en gångs skull träna på semestern. 


Håll värmen!

Nu har emma gått och jag försöker hålla uppe värmen här hemma. Jag är en människa som fryser hela tiden, så det finns alltid tända ljus om man kommer hit. Dock får det vissa människor att öppna alla fönster istället.. Men det är ju en annan femma.

Tänkte tipsa er om en god varm dryck som jag hittade på en blogg. Värm upp mjölk och pepparkakskrydda i en kastrull och vispa den tills den blir varm. Jag var ju inte hemma i julas så därför har jag inte tröttnat på julen ännu. Hoppas det smakar ;) 


Ingefärsbollar

Idag har jag och emma testat att baka ingefärsbollar. De var riktigt goda :) 

Ingredienser:

  • 4 st torkade fikon
  • 4 färska dadlar
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl russin
  • 1/2 cm färsk ingefära
  • 1/2 msk kanel
  • 1/2 lime, fruktjuicen
  • 1 dl hackade valnötter (att rulla i)
  1. Kör fikonen, dadlarna, valnötterna och russinen i matberedaren till en smet.
  2. Smaka sedan av med ingefära, kanel och lime.
  3. Rulla till små bollar och rulla dom i hackade valnötter.

Bollarna går utmärkt att frysa så man kan ha ett litet lager när man blir sötsugen.



Lunch tips

Här kommer ett recept på en fantastiskt god soppa jag gjorde igår. Super enkelt och man har oftast allting hemma! Recept kommer härifrån.  Jag hoppade cashewnötterna då min sambo inte är förtjust i mat som innehåller nötter, vilket jag är. Så det kan man lägga i i efterhand.

För att göra soppan extra god hällde jag i lite grädde och när jag serverade den klickade jag i lite vitlökssås jag hade över. Det satte sting i den!

4 port.
700g morötter, skalade och skurna i bitar
1 stor alt. 2 mindre gula lökar, skurna i mindre bitar
1 liter grönsaksbuljong
1 dl råa cashewnötter
100g fetaost
timjan
salt och nymalen svartpeppar
olivolja att steka i

Gör så här:

Värm lite olja i en stor kastrull på medelvärme. Fräs löken tillsammans med en nypa salt tills den blir genomskinlig. Tillsätt morötter, buljong, cashewnötter, timjan och peppar. Låt koka upp och sänk därefter värmen. Låt puttra i ca 20 minuter. Smula ner fetaosten och mixa soppan slät, antingen med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med timjan, salt och peppar. Häll upp i skålar och smula över lite extra fetaost. Servera tillsammans med ett rustikt bröd.


Dagens frukost

Godmorgon! 

Fryser fortfarande efter dagens PW med fina sanna. Unnande mig en god frukost idag, banan pannkaka med blåbär, hallon och kokoschips, kokt ägg och blåbärsvatten. Var riktigt gott!  recept på banan pannkakan hittar ni här


Raspberry water


Vi har haft svärmor och hennes sambo över på middag! Det bästa av allt var att vi inte behövde tillaga den alls. Det är lyxigt. Jag stod för hallon vatten och fika. Värt! 

På bilden ser man vattnet, dock hade inte hallon dragit i vattnet när jag tog bilden. Men meningen är att vattnet blir rött, nästan som saft. Imorgon ska jag göra blåbärsvatten efter min morgon promenad med Sanna. 

Dadel & kokosbollar

Vi har startat en grupp på facebook några tjejer som ska göra Fitnessfighten. Där tipsar vi om träning och mat! Skitbra att få tips och inspiration från andra.  Fick iallafall tipset om dessa dadelbollar som blev så himla söta.
Har velat göra dessa sen jag smakade de på Spis&deli. Så ska bli spännande att testa ;) 

Mixa:
7st dadlar
3msk kakao
1msk kokosolja
Kaffe ca 2-3 msk(efter smak)
Några flingor havregryn


Man får nog dubbla satsen om man vill ha mer. Jag fick sex stycken. 

Cold sunday

Hej darlings!

Denna helgen flög iväg, tur att jag har två lediga dagar till! Behövs verkligen. Igår bjöd angi på bday party med massa god plockmat, drinkar och lekar. Spårade lite när vi dansade med hennes jultomte i gangnam linne ;) 
Dock slutade jag när jag hade som roligast och gick hem istället för till stan. Skönt att jag haft hela denna dagen.

Väckte min älskling med frukost. Han fick färska frallor och jag gjorde en banan pannkaka med blåbär och kokos. Till det lyxade vi till med en smoothie och kaffe. Nu har jag varit på en kall PW med carrobaby. Börjar bli lite av en tradition ♥

ha fin kväll! Nu ska jag förbereda för våra gäster ikväll! 

Världens sötaste överrasade mig med en ny tröja på jobbet. A - du är underbar! 

lite gott från igår :)

carro ger den med gangnam santa

Sjukt mysig pw med baby.Nu känner man att man lever : ) 

Inte nog med att jag fick en present igår, idag fick jag två till. Crystal bra och ett läppglans. Alltså, vad har jag gjort för att förtjäna så fina vänner? ♥
 

med en fin vän

Godkväll! 

Nu vid denna tiden skulle jag umgåtts med mina favoriter. Men eftersom jag är världens mest frusna människa så stannade jag hemma med min filt istället. Ja, jag vet. Men ingen förstår mig ;) 

Fick träffat fröken angsman istället på en fika. Mycket mysigt ♥ man kan inte bli annat än glad och se den flickan.


Good day

Skön onsdag! Precis ätit frulle efter easyline och core med ellen : ) Kul att det är så många som börjat på friskvågen nu. 

Snart dags för FF. PEPP.. :D

Girls have more fun




Och vi två ska ta hand om EH varberg. Jag har en snygg BOSS. Hur många är det som har det liksom? Våra personalfester är alltid värst och bäst. Som det ska va!

Precis kommit hem från dagens träningspass. BC! Nu är jag seeg. Därför var jag värd lite hemmagjord hamburgareeee. Bästa med att träna. 

Imorgon kommer min sunshine home. Ska bli så kul att träffa henne efter typ en månads tid ifrån varandra.Snacka om empty hole. man ska alltid ha sina nära NÄRA! 

next upp

Bra kväll hos emma igår. Årets första personalfest blev lyckad som vanligt. 
Dagen till ära har jag umgåts med två andra godingar, sanna och carro. Blev en fika och en PW. Skönt att röra på sig dock var det så himla kallt så jag frös ihjäl. 

Nu har vi precis kommit hem från en god middag, så ska inta soffläge och unna mig lite vila. Once upon a time next up! 

skulls & roses

skön fredag - kort arbetsdag och soffhäng med världens bästa! Bara för det så invigde jag min nya tee med skulls! Den är så ball. Ny favorit. 

Imorgon ska jag upp och träna innan jobbet. ÄNTLIGEN kan jag träna en lördag. Därför ingen träning idag.
Tre timmar work imorgon sen personalfest med bästa tjejerna. Fyra superpeppade tjejer. Kommer inte sluta bra men kul ska vi ha ;) 

Nu ska jag kolla once upon a time! jag är helt fast, frida.. 

Fitnessnudlar

Testade fitnessnudlarna igår, äntligen! Wokade grönsaker och kyckling och sen slängde jag ner nudlarna! 
Dem var helt okej, faktiskt inte mer än så. De är ju till för utfyllnad typ. Man kanske ska koka dom först? Någon mer som testat detta? Tipsa gärna :)


FITNESSFIGHTEN



Då har man bokat och betalat fitnessfighten i februari.. nu finns det ingen återvändo. Ska bli riktigt kul och framförallt se resultat. Jag är så pepp!! Så kul att vi blir ett gäng som kör, dock är de andra flickorna på ett annat gym. Får hoppas EM är med :) 

ingen alkohol, inte kaffe, inga lightprodukter. Detta kan bli intressant.. 

A better day

Tjenis!

Precis kommit hem från jobbet. Hade en hyffsad kort arbetsdag idag, skönt! Fick tränat både spinning och core imorse utan stress. som det ska va.  Sen har jag träffat underbara Mimmi på spis&deli. Vi tog en Detox juice med blandannat Gurka, bladselleri, lime & spenat. Jag som hatar selleri, men den gick ner så att säga. 

Nu när jag kom hem fick jag gjort en riktig god proteinsmoothie med turkisk yoghurt, blandade bär, banan, vaniljsocker, lite kokosolja och några hallon på toppen (och mitt nya proteinpulver vanilj&skogsbär såklart)
den var den godaste på länge faktiskt! har en liten passion när det gäller att hitta på egna smoothies och juicer. Nördigt! 





har länge velat testa fitnessnudlar, så nu har jag fått några. Ska bli spännande! Någon som har erfarenhet och kanske vill dela med sig av ett recept?  
min goda frukost plus en äcklig shot av nässelpulver.
 
 

a workout makes you better today than you were yesterday

Hej darlings! 

Hur mår ni? själv är jag som en zombie. Kan knappt hålla mig vaken efter 16, vad händer? Tror det är thailand och tidskillnaden fortfarande. Jag behöver sol helt enkelt, så får boka en ny resa snart. 

Har jobbat idag som vanligt och efter jobbet hade jag och jenny ett första "riktiga" möte med mig som skiftledare. 
För er som inte vet om det, så har jag precis blivit det på EH. Sjukt kul och pepp :) Det har hänt så mycket bra och roliga saker på sista tiden så kan inte vara annat än glad. Januari som brukar vara så deppig för alla. Men har bestämt mig att gå mot strömmen ;) 

Ska försöka hålla mig vaken en stund till så jag inte missar BC. BACK ON TRACK : ) 


skulls & moustache



Nya favvs! Finns hur mycket smycken som helst i thailand och bra utbud om inte annat! Men fick ta mig i kragen och bara köpa liiite. Fått dille på guld nu! Förknippar alltid guld med brunetter och att de passar bättre i det än blondiner. Haha, how wierd?

Spis&deli



Åh hej! Nu är jag hemma efter en lång dag! Började med lite morgonträning imorse, skönt att få det avklarat på morgonen. Sen har jag varit och gjort lite ärenden på stan och träffat min underbara emma på nya spis&deli. Testade en havreboll och en dadelboll. Jättegoda båda två faktiskt :) till det drack jag en juice på Äpple, ingefära, mynta, citron & bladselleri. 

Blev dessvärre en snabbfika för jag och erico skulle på lägenhetsvisning. Vi hade lite väl höga förväntningar. Inte alls som vi hade hoppats på dessvärre. Men det kommer fler :) 

Hoppas ni haft en trevlig dag! Nu ska jag däcka i soffan framför once upon a time. 

Skinny is not sexy. Health is.

Nu kör vi lite söndagspepp och inspiration. Skinny is not sexy. Healt is. Thats so right! Nytt år och nya mål.  BODY OF DREAMS. Check it out. 




Söndagsmys

Söndagsmys på högsta nivå här hemma! Massa tända ljus, mörk choklad och filt. Plus att älskling sitter och spelar gitarr. Han försöker lära sig fast car, den skapar ju så himla mycket mysfaktor. 

Håller på att ändra header. Äntligen lyckades jag klura ut hur man gör sen uppdateringarna på bloggen. 
Men detta får bli lite provisoriskt tills vidare. Tröttnar ju så himla snabbt. 
 

Instagram

Godmorgon! 

Hoppas ni mår bra. Jobbat rätt mycket sen jag kom hem, så det har varit dåligt med uppdateringar. Istället får ni några insta latest. 

Idag blir det jobb några timmar också, så min lediga dag blir imorgon istället. Då händer det spännande saker! 

Finally, fick jag min kaffebryggare som jag suktat efter i tre år. 

jag har varit hos frissan och blivit riktigt fin i håret. finally där med! 

min bästis fyllde år, dock befinner hon sig i ett annat land så jag kunde inte fira henne med pompa och ståt!
men när hon kommer hem blir det party och kärlek till tusen ♥ 


Reunion fika med bästa frida
jag testade mig fram och gjorde en awesome smoothie

Iphone case




Kunde inte låta bli när jag såg detta söta fodralet. Nu har man hamnat i den åldern,igen, där det är ballt med hello kitty. Varför ska man ha så seriösa fodral när man kan ha ett som man blir glad av att kolla på varje gång? ;) 

CASIO



New friend on my hand. Hittade en riktigt kap när jag var iväg! Har spanat in denna alldeles förlänge, så det var dags att köpa den. Vad tycker ni? Jag älskar den verkligen.

In the gym



Kom precis hem efter storhandling och gym! Som jag saknat träningen och framförallt friskvågen! 
Längtar redan tills imorgon då blir det bodypump och core med min fina flicka. 

Nu ska jag vänta tills maten blir klar, sen ska jag iväg till roosis. 

new years eve

Första dagen på ett nytt bra år. Tror detta året kommer bli fantastiskt! Ser fram emot alla resor som ska göras! London, turkiet, filippinerna.  

Hade faktiskt en riktig bra kväll igår trots att den slutade som den gjorde. Vi åt god mat vilket resulterade i total matkoma. Så vi somnade i soffan båda två och vaknade igen vid tio, drack kaffe och glögg och kollade på tv tills tolvslaget. En annorlunda nyår! Första gången jag inte firar med vänner och fylla. Vuxenpoäng!

Redan varit vaken en timma. Så ska försöka dra med mannen till gymmet. Det behövs verkligen. Bra start på nya året också för den delen!

RSS 2.0