Hälsomingel på rankagården

Ikväll har jag och min pärla angelica varit på rankagården på lite hälsomingel. Var en mini föreläsning om KBT behandling, mindfullness och avslutade med kraniosakralterapi. Hade ingen aning om vad jag skulle göra när jag välkomnades in i rummet med lugn avkopplande musik. Det var.. helt enkelt annorlunda och avslappnade. Läs mer på angels blogg.  Kort och gott så var det riktigt skönt att ta det lugnt en stund och inte tänka på så mycket förutom nuet. Minns inte när jag gjorde det senast. 

Efteråt gick vi en pw och sen avslutade vi med min meega goda banankaka som smakar heaven. Riktigt god. Verkligen lyckats med bakningen det sista. Receptet under bilden. 

 
 
3 ägg, 120 g kvarg/kesella, två bananer, två msk kanel, 1 tsk kardemumma, en skvätt ekologisk honung och lite vatten som blandas ihop med elvisp. 

1,5l dl kokosmjöl, 4 tsk bikarbonat, en skvätt salt, en nypa riktig vanilj - Blandas och siktas ner i smeten. 
Smörj en form med kokosolja och bröa med kokosflingor. Grädda på 170 grader tills den blivit fast och nästan torr (ca. 20 minuter) Låt svalna på galler innan du skär den i bitar. 

Njut med keso, kokosgrädde eller yoghurt. 

Dagens pass - Rygg

Skön dag i träningens tecken. Älskar mina dagar som just är som dessa. Pws, och träning utan att passa tider. Härligt. Idag blev det rygg på gymmet och avslutade som vanligt med lite magövningar. Mina nya bralls satt som en smäck och gjorde det enklare att kämpa liiite extra. Gött jobb! 

Nu ska jag ta mig en bit mat med päronen, sen ska jag berätta vad jag och angi har gjort ikväll! Vi ses sen :)
Om ni är nyfikna så kan jag lägga upp ett pass hur jag tränar? 
 

Breakfast balls

Godmorgon! 

Hur mår ni idag? Innan jag drar ut på en morgonpromenad tänkte jag dela med mig av dessa supergoda och nyttiga frukostbullarna jag gjorde igår. Perfekt att ha som något extra till frukosten. Det bästa är att man inte behöver få dåligt samvete efteråt : )  Detta var ren magi! 

Breakfast Balls:

2 rivna gröna äpplen

2 mosade bananer 

1 1/2 dl rågflingor

1 dl walnuts, skalade

1/2 dl torkade tranbär

1 msk kanel

1 dl frusna hallon

1/2 dl mörk hackad choklad

1 tsk kardemumma

1/3 dl kokos

 

Riv äpplena och lägg i en bunke. Mosa bananerna och mixa de tillsammans med äpplena. Tillsätt rågflingorna och blanda ihop allting. Tillsätt sedan choklad, valnötter, tranbär, kokos, kardemmma och kanel. 
Blanda till en smet och häll ner de frusna hallonen. Rör om försiktigt, då de mosas lätt. Rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 175 grader ca. 20 minuter. Enjoy! 




 
En liten breakfast treat innan pw! 


Day off

Hej snyggosar! 

Haft en slapp ledig dag idag. Eller jobbat ca 1 timme och städat lite på lagret! hade tid hos frisören idag. Var på tiden att fräscha upp mitt råttbo till hår. 

Sen har jag varit på gymet och kört ett bröst pass, sen har jag inte gjort så mycket mer vilket är riktigt skönt. Sånna dagar behövs också. Nu ska jag tillbaka till köket, bakning pågår för fullt. Spännande! Recept kommer vill jag lova. 


 

let the sunshine in


Lite bilder från senaste två dagarna. Igår efter träningen åkte jag, f och angi hem till fina alicia där hon hade fixat mat på bordet. Hur gulligt. Det är fredagslyx att komma hem till någon och bli serverad! Kul att äntligen få se hennes hem efter typ ett år bosatt i varberg? Det är rätt illa om man säger så. anyway, så hade hon det hur mysigt som helst. Blev en lugn fredag, vilket var väldigt skönt för oss nyblivna partypeople. 

Skönt att vakna pigg och glad. Gick en solig promenad runt fästningen med min fina vän som även är nybliven mamma till junie ♥  Kan nog vara den sötaste jag sett! Bra jobbat ;) sen blev det lite häng och shopping på stan med allan och hennes vän.
Gött häng alltså! 

Nu ska jag försöka fixa med min blogg. Går inte riktigt som jag har tänkt mig. Suck. 
 
Gårdagens energi efter svettigt benpass..
 

Fröken scalini bjöd på taccomiddag! 


Sötaste favoriten just nu - Lilla junie med sin fina mamma ♥
 

Rawfood gröt

Igår blev det en supergod och enkel frukost i form av raw frukt gröt.

Kanske har lagt ut receptet innan, men såfall får ni det igen.

Mixa(dock ej helt slät) de frukterna man har hemma med 1msk kokosolja!
Idag hade jag två äpplen, två små plommon och en nektarin :)


välkommen tillbaka

Snyggos! 

Detta är kanske fjärde inlägget jag posat nu. Skönt att komma tillbaka! Förhoppningsvis kommer det hända lite saker i bloggen inom kort. Om jag får tummen ur, men det märker vi.  

Sitter hos mina föräldrar och har blivit bjuden på middag. Färsk lax med god sallad! Mums. Satt som en smäck efter ett köttigt ryggpass. Har ni haft en bra dag allihopa? 

 

Glutenfritt fröbröd

Äter aldrig bröd, men ibland får jag för mig att det kan vara gott med lite bröd till frukosten, som mellis eller till maten. Tycker detta passar jättebra för mig för den är inte så 'brödig' 

3 dl pumpafrön
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 tsk bakpulver
1/2 dl russin 
3 ägg 

Mixa pumpa, solros och linfrö till ett mjöl. Blanda sedan i bakpulver, ägg och russin! Ställ i ungen i ca. 50 minuter på 180 grader. 

 

hallonfluff

Bra mellanmålstips innan träning är att blanda proteinpulver med kvarg. Blir jättefluffigt ;) 
Toppa med lite frukt. 


 

My delicious healthy carrotcake


En hälsosam variant av morotskaka. Väldig lyckad då den var både saftig och stillar sögsuget som kan smyga sig på efter träningen! 

Många har frågat efter receptet så.. here it comes :)  jag testade mig fram med måtten. 

♥ Blanda försiktigt två äggvitor och några droppar vaniljextrakt i en separat bunke. 
I en annan bunke blandar du - 2 ägggulor, 3 tsk sötningsmedel, 2 tsk kokossocker, 225 g lätt turkisk/grekisk yoghurt alternativt naturell, saft och skal från en apelsin, 1 tsk vaniljextrakt. 

♥ Blanda alla torra ingredienser i en skål innan du blandar ner det i bunke nr 2. 
150 g havremjöl (havregryn som du mixar till ett mjöl) 50 g mandelmjöl (Jag använde dock sojamjöl denna gången) 1 tsk bakpulver,1 tsk bikarbonat, 1/4 tsk salt, 2 tsk kanel. 

♥ Rör försiktigt ner äggvitorna och och 1 dl riven morot i smeten. Sätt in i ugnen på 180 grader i ca 40 minuter. Jag använde mig av en rund form med avtagbar form. 


Frosting
Blanda 150 g lätt philadelphia, 50 g lätt yoghurt,sötningsmedel av något slag, 1 tsk vaniljextrakt, saft från 1/2 citron och lite kokossocker. Smaka dig fram :)

 
 

Overnight chiapudding

Nu tänkte jag ta tag i bloggen igen, eftersom många frågat vart alla inlägg har tagit vägen.

Sommaren har bokstavligt talat sprungit iväg. Träningen har varit lite mindre. speciellt under semestern! Men så får det vara ibland. Sen i våras har jag lämnat de flesta passen och befinner mig mest i gymmet. Boxningen och kanske ett BC pass är ett måste i veckan. Men resultaten börjar kännas åtmknstonde, men har en bit kvar!

Hittat massa goda recept som kommer synas här inom kort! Idag var min frukost redan färdig när jag vaknade. Chia overnight! Perfekt när man är lite morgontrött.

Blanda 1msk chia frön tillsammans med 1/4 dl kokosmjölk. Tillsätt 1 tsk vaniljarom och 1msk agave. Ställ täckt i kylen över natten. Servera gärna med frukt. Obeskrivligt gott! 👌


RSS 2.0