grönt är skönt.

Hej på er!

Idag är det inte en bra dag. Jag vaknade inte alls upp och kände mig friskare, halsen känns tjock och förkylningen är inte bättre den heller. Detta var jag inte alls sugen på. Jag får forsätta dagen i soffan, har precis kollat klart på första filmen för idag. Lär väl bli en del kan jag tro. 

Aptiten är inte helt borta dock. Så lunch fick jag i mig, dock en lätt sådan med massa broccoli, torsk och avokado. GÖTT.  

Men, några filmtips kanske? 
 

vitaminbomb

Denna veckan sprang iväg fort. Vaknade upp med förkylning och ont i halsen. Hoppas det försvinner till imorgon, har proppat i mig massor med vitaminer idag! Har ju längtat efter bästa passet imorgon ju :) speciellt när jag ska göra med bästa em igen. ♥

Ikväll har jag och e blivit bjudna på laxsmörgåsar på apelviken. Mysigt! Hoppas ni haft en fin kväll.

 

Latteart

Vet ni? Idag lyckades jag göra en helt okej rosetta för första gången. Jag har lyckats innan, dock var denna den finaste och fick dokumenteras på bild. Tog bara två år, nu ska mina hjärtan ersättas med lite fina löv isället.  

 

Trött lördag

Tjeeenaaa darlooos. Hur mår ni denna fantastiska lördag? 

Kom precis hem till mina föräldrar efter en riktig hektiskt lönelördag! kul. Håller på och fixar med en födelsedagspresent som jag ska ha med mig ikväll ♥ jag hoppas det blir bra. Men det brukar ju bli bra när man lägger ner lite extra tid på det. (Vilket jag älskar, presenter är ju så himla kul) 

Är så himla trött, så tror att jag kommer slockna så fort jag stannar upp. Så ska skynda mig och fixa och se om jag kan ta en powernap ;) Behövs! 

Blir en random bild från igår. ;) 
 
 

Lorensberg

Godmorgon!

Missade totalt bort bloggen i två dagar. Varit mycket på schemat! Blev en tidig morgon igår, då jag och jenny skulle jobba på HM eventet. 220 mackor var gjorda och flera termosar med kaffe bryggda, där stod vi glada och "pigga". Men lite mysigt var det :) Vid halv elva blev det sen frukost på Lorensberg!  Var supergott, doock inte lika god yoghurt då det var mynta i den. Inte alls vad man förväntar sig i en yoghurt, eller? 

Sen hade jag en ledig dag som resulterade i att sova och träna. Träningen gick skitbra till en början sen blev det bara suddigare och suddigare i ögonen. Då insåg jag att jag bara hade ätit frukost och ingen lunch. Vet inte vad jag tänkte med. Jag har erfarenheter och fått en del wake up calls, av att inte äta innan träning. : Så lyssande på kroppen och gick hem och struntade i att köra mage. Får bli extra i veckan! 

Ikväll blir det födelesedagsfest för en fin vän. Ska bli mysigt att träffa henne igen! ♥

 
 
 

Kvällens todo

Godkväll! 

Nu har jag stått och gjort en ny sats av min goda äppelmos. Denna gången med massa kanel och kardemumma! LOVELEEEY. När burken tog slut och innan jag hann göra en ny, köpte jag en på ICA. Känner hur stor skillnad som helst. Den från ica är fullproppad med socker och smakar rent ut sagt - KONSTGJORT. Inte alls gott. Nu vill jag aldrig mer köpa en färdig igen. Recept hittar ni här.  

Imorgon står klockan på 5.30. Hjälp. Jag ska stå och bjuda på frukost på HM eventet. Någon av er som ska dit? Det positiva med tidig morgon är att jag får äta min mos snabbare. 


 
 

Kvälls snack !

Muums. Älskar kvällssnack i form av frukt och mörk choklad. Dock inte den godaste smaken på chokladen. Citrus! Pecan & seasalt och MINT är en självklara favoriert. Vilken är eran? :) 

 

Tacos 2.0 i ny dimension

Vaknade med träningsvärk i ryggen efter mitt pass i tisdags. Då vet man att det fortfarande tar. Älskar känslan när man känner att man orkar lite till. Egoboost. Precis det jag fick igår. GRYMT. 

Efter gårdagens pass åkte jag och f till kvantum och köpte mat. Vi gjorde tacos 2.0. Keso istället för ost och rispapper istället för bröd. Rispappret var annorlunda, helt okej men ganska slibbigt ;) Ska testa att göra någonting annat med det framöver. Lite nudels och beans kanske. 

Nu ska jag äta klart min goda frulle och ladda för en dag på jobbet. 
 

Chokladsmoothie for champions

Ville reposta mitt inlägg om världens godaste chokladsmoothie. Min favorit! Så himla god. Denna lyxfrukost unnade jag och mimmi oss en vanlig dag i februari. Detta måste vi göra snart igen! 

 

Choklad och banan smoothie 2 pers: 2 bananer, 5 dl vatten, 1 dadel, 2 msk mandelsmör (alternativt jordnötssmör), lite vaniljpulver, 2-3 msk kakao. När den är färdig strö lite kokos över. 

Baka baka liten äppelkaka

Gokväll : )

Kvällens planer var att fixa lunchlåda i form av en sojamarinerad kyckling med kokta grönsaker och råris. Hann även baka denna frökens äppelkaka. Den var god, men den var ändå inte min favorit.  Då var min banankaka mycket godare om jag ska vara ärlig. Men gott med kesellafluff till.

Nu ska jag hoppa in i duschen. En lång varm dusch. Sen ska jag välkomna john blund! Godnattt!

Recept under bilden.


 
• 50 G smält smör el kokosolja
• 1 ägg
• 2 tsk stevia (lr agave el honung)
• 0,6 dl kokosmjöl el någon annan sorts mjöl.
• 1 äpple
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 tsk citron
• Kanel, kardemumma & lite sötma som du vänder äppelbitarna i.
 
Vispa ägg & stevia fluffigt. Rör ner resten. Mjöla en form. I med smeten. Tryck ner äppelbitar i smeten. (jag la några ovan med) In i ugn. 150-160 g i 35-40 min
 
 

Coconut DREAM

Godmorgon darlings

Vet ni vad?!
Em tipsade om en supergod kokosmjölk. Den var magisk! Den tycker jag ni ska testa. Vilken sensation!  Coop har helt klart det bästa utbudet. Say no more :) 

Idag blir det ingen träning, hade ett möte inplanerat som jag totalt hade glömt bort. Sen blir det jobb till halv åtta. Men känns helt okej ändå, får köra imorgon istället. 


 
 



Carpediem

Godmorgon! Carpe diem ;)

Idag sket jag fullständigt i att snooza och klev bara upp och har hade helt plötsligt 10 minuter till godo! Bra jobb ;) 

Vaknade med träningsvärk i vaderna. Härligt..! Not. Vadpressarna gjorde sitt. Idag är det vilodag för träningen. Behövs så min kropp kan återhämta sig efter veckans träning. Nu måste jag skynda mig till jobbet! Ha en fin lördag! 😘






MIN FINA VÄN.

Håller alla tummar och tår för fina caroline ♥!  
som vi hoppas tar hem priset som "Årets Nykomling" 
Hon är ju så duktig på det hon gör, och jag gynnar verkligen henne för hon har verkligen kommit långt på senaste året. Kul att man har amitiösa vänner som vet vad de vill i livet, och kämpar! Det gillar vi. Här har vi en riktig inspirationskälla. You go girl ! Kolla hennes blogg här .


Regn regn regn..

Godmorgon : ) 

Kom hem för en stund sen helt dygnsur efter en promenad hem från gymmet. Nu är sommaren officiellt över. 

Var ute på pw imorse och molnen såg jag, men hade ingen tanke på att det skulle SPÖ regna. Så det fick jag leva med. Nu skiner solen... Snacka om otur! Nu packar jag ner regnkläderna iallafall. 

Ska bege mig till jobbet och jobba resten av dagen. Slappt! Ikväll blir jag bjuden på homemade hamburgers😍



Helt slut!

Hejhejhallå!

Behöver energi efter dagens pass! Stod bröst och triceps på schemat. Kände mig väldigt trött idag, behöver kanske återhämtning! Hoppas det fylls på med energi tills imorgon. Då kör vi axlar! 💪


Ett tips är att ha lite keso i gröten (30 g ungefär) istället för mjölk. Blir supergott och bra proteinintag på morgonen! Helt underbart gott med berries också. Test it;) 





Wake up and workout

Godmorgon!

Hur mår ni? Jag har varit valen ett tag och varit på en liten pw! Nu sitter jag och äter min dagliga dos gröt med hemgjort cashewsmör och äppelmos! Nästa projekt kanske blir egen mandelmjölk? Mm så gott! 

Ska se till att göra en till dos av moset. Nu är det slut.... :( 

Ha en bra dag hörni!




Slut som människa!

Åååh.. Är helt slut efter dagens pass! Körde ben innan boxen och det fick man sota för. Självklart var det fokus på ben. Men imorgon hoppas jag att dem lever ;) 

När jag kom hem gjorde jag iordning lite mat. Tonfisk, ägg, keso och babyspenat! Mums 👍 

Imorgon jobbar jag kortpass, så ska ställa klockan för en liten pw innan jobbet så man vaknar. Sen gym med victoria! Ska allt ordna ett tufft pass för henne imorgon ;) 





#bringfit

Hey darlings! 

Tog en sovmorgon till elva imorse. Behövdes! Ligger och kollar på en film, men har lite blogg/IG paus ;) Helgen har varit väldigt lugn, mestadels jobb och promenader. En månad utan en droppe alkohol. Cleant! 

Ska kolla klart på filmen sen ska jag nog bege mig ut på en PW. Solen skiner efter en regning helg. Ikväll taggar vi boxning! Bästa starten på veckan for sure. Vad är era planer idag? 


Saturday candy - I'm in love, again..

Vanlig smulpaj med äpple och ekströms vanlijsås i alla ära, men detta var riktigt lyckat! Jag älskar ju att baka raw. Jag vet inte varför men tror de främst beror på, går fort att göra = sparar tid, lite ingredienser =ej kompicerat, nyttigt = ja, det är la alltid bra om det är hälsosamt. Såklart finns det alltid en gräns med allt :)  
 

Ingredienser: 
2 st apelsiner
11 st dadlar
1 tsk kanel
4 msk kokosolja
3 dl mandel
1 tsk äkta vaniljpulver
4 st äpplen

Beskrivning:
Mixa mandeln, kör inte den för fint eftersom det är godast att ha lite mer konsistens på pajskalet. Mixa i 10 urkärnade dadlar och vaniljpulvret. Mixa till sist i kokosoljan. Tryck ut smeten i en pajform och sätt in den i kylen och låt den få stelna. 

Skala och hacka äpplena, välj gärna en saftig sort. Lägg dom i en bunke. Mixa två st dadlar med saften från två apelsiner och kanel (Jag la i kardemumma och kokos också). Häll över äpplena och låt marinera i någon timme eller längre. Fyll pajskalet med äpplena och strö över lite riven kokos. Serverade detta med vaniljkesella. Detta var magiskt. Börjar du göra raw fika, så kommer du inte kunna slut. Jag lovar. Helt hundra. 



RAW rabarbermousse - värt att testa!

Nu kanske det inte är bästa säsong för rabarber, men jag och S pratade om att vi båda testat göra raw rabarbermousse och att hon inte lyckades med sin. Men det har jag gjort, och tycker ni ska testa den också :) 
Gjorde den visserligen i somras, men receptet har nog aldrig kommit ut på bloggen. 

Lägg hallon i botten på ett glas. Mixa 1 skivad rabarber , 1 msk kokosolja, 4 dadlar och 1,5 dl mandlar häll över allt på hallonen och ställ i kylen någon timme. KLART : ) 







Snabba cash


 

Kom precis hem från snabba cash 3! Den var godkänd. Såklart ser man den för det är snygga män med såklart. Suck! 

Köpte lite nuts och färsk frukt! Helt klart bättre än candy. Hälsocandy 😍
Nu ska jag sova och drömma gott. Jobb imorgon sen ska jag ge mig ut och träna  i naturen. Ciao!

Rawfoodbollar

♥ rawfoodbollar i mitt hjärta. Denna gången blandade jag i lite lakritspulver, heaven! 

Annars har jag jobbat och efteråt gick jag direkt till gymmet för att köra slut på benen. Det kan man säga att jag gjorde. PB i benpress också. Galet! Man orkar mer än vad man tror ibland. Det gör en verkligen pepp på att köra mer. 

Nu ska jag bege mig till stan och träffa mina tjejor. Ikväll står snabba cash på schemat! Mysfredag! 

 

Spis och deli

Hey ♥

Kom nyss hem från en kvällsmat ute i valinge. Mys! fick massa godsaker med mig hem - plommon, äpplen, gurka och tomater. Där snackar vi real ecologic ;) 

hann träffa två fina tjejer innan med på spisan. Blev en antioxidant smoothie och en hemmagjord spis&deli bar som V hade gjort. Kokos smakade den! Ett tips om man gillar deras utbud, är att köpa deras bok, där står alla recept och godsaker. Den ska jag nog köpa inom kort. Love! 


 
 

Dagens tränignspass

När jag precis hade bloggat klart och skrivit ett helt inlägg så försvinner hela skiten. Oturen är med mig, as usual! 
Vaknade tidigt imorse och tog en timmas pw innan frukost efter det åkte jag till gymet och mördade mina biceps och triceps. Som om jag inte redan hade träningsvärk! Grymt skönt var det iallafall ;) 

Nu har jag fått i mig lunch också. Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på Hollywoodwives innan jag ska träffa vickan och angi för rawfika ♥ behövligt! 

Dagens träningspass: 
  • Bicepscurl sittandes med hantlar 
  • Skivstångscurl
  • Overhead cable curl i kabel
  • Bicepscurl kabel
  • Hantelrodd
  • Tricepspress  kabel (cablecross)
  • Liggande tricepspress med skivstång
  • Omvänd crunch








 

Motivation

Ville bara säga godnatt, borde ha somnat för länge sen. Men som vanligt kan man fastna vid datorn i flera timmar, i mitt fall fitnessbloggar och dylikt. 

Imorgon ska jag väcka kroppen med en pw, sen en frulle innan det är dags för styrketräning. Får se vad som står på schemat då. Glöm inte att sömnen är otroligt viktig och går hand i hand med träningen!  

 
 

Hallon sorbet?

Hur kan bara tre ynka ingredienser smaka såhär GOTT? Sen att det inte innehåller socker är ju bara ett plus. Passar perfekt då jag försöker ha lite socker detox denna veckan. Mitt sockerintag har nog legat alldeles för högt den senaste veckan har jag märkt. Så detta behövs! 

Vill ni testa denna goda dessert så behöver du - Frusna hallon, en mogen avokado och lite mintextrakt. Vill du söta den så kan du göra det med agave, vaniljpulver, stevia, sötningsmedel etc. 




Godmorgon!

Idag vaknade jag tidigt och följde med angi och milia på utflykt. Hon fick rida polle! Världens sötaste och gladaste lilla tjej. Nu har vi fikat raw bollar och druckit kaffe! 

Vad hittar ni på idag? :) 



Frukosten jag längtat efter

Idag fick jag äta min goda äppelmos till frukost. Muuuums! Och visst blir det godare att göra gröt på spisen än i micron? Och som jag läste i angis blogg att man förlorar massa vitaminer och mineraler när man gör den är micron. Tack sweetie, det visste jag inte innan :)

Moset:
10 äpplen
1,5 msk stevia
2 dl vatten
Kanel efter smak

Beskrivning:

1. Skala alla äpplen, ta bort äppelkärnorna och skär äpplet i ganska små bitar. Ta en stor kastrull / gryta och lägg i vattnet och äppelbitarna och börja koka dem.

2. Du behöver förmodligen en potatis stötare eller något som kan mosa äpplena medan de kokar. Vänta tills du känner att alla äpplen är mjuka och mosade . Tar ca 10-15 minuter.

3. Ta bort kastrullen från värmeplattan och lägg äppelmoset i en skål med lock och vänta tills det svalnar. Förvara i kylen!


hemmagjord müsli

Ikväll har jag blandannat gjort hemmagjord musli och äppelmos. Himmelskt! Men börjar med receptet på min goda musli.. Slängde i allt jag tycker är gott i princip, så blev en salig blandning. 

På senare tid har jag börjat läsa nogrannare på innehållsförteckningarna på olika råvaror. Det är väldigt svårt att hitta ekologiska varor, utan socker och tillsatser, som inte kostar över hundralappen. Blir så himla gott när man gör det själv också, då får man bestämma vad man vill ha i osv. Denna muslin är både fri från ägg, laktos,mjölkprotein. Glutenfri också för den delen, om man väljer ren havre så att säga. 




  • 1 dl natuerlla nötter tex. hasselnötter, sötmandel, cashew- och parannötter. För mig blev det mandel och valnötter. 
  • 4 dl rågflingor eller havregryn om man hellre vill ha det. 
  • 1 dl riven kokos plus 1/4 rostade kokoschips
  • 1 dl äppeljuice osötad
  • 1/2 agave eller honung
  • 1 msk malen kanel
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • 1 dl pumpafrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 dl quionapuffar

Sätt ugnen på 175 grader. 
Hacka nötterna grovt.
Rör ihop alla ingredienser utom tranbären och kokoschipsen i en bunke. 
Rör ihop äppeljuicen, agaven och kanel i en skål och ringla över blandningen. Blanda väl! 
Fördela detta på ett bakplåtspapper och tillaga i ugnen 12-20 minuter.  Rör om efter halva tiden. Låt svalna! 
Rör därefter ner kokoschipsen och tranbären samt om du valt att ha någon mer torkad frukt (etc. russin, goji, dadlar osv.)  Förvara i en burk med lock. 
 

Söndagspepp

Godmorgon darlings!

Sitter i skrivandes stund på stationen i Gbg och väntar på tåget hem. Vaknade utvilad och pigg för en härlig morgonpw.

Fick en god frulle med min favoritgröt (rågflingor) och sockerfri hemmagjord äppelmos. Såå gott! Ska fixa lite äppelmos jag med, då kommer receptet givetvis ut i bloggen med.

Tänkte börja morgonen att ge er lite träningsmotivation inför veckan med denna bilden. Och glöm inte att all motion är bra motion :)


Miss B..

Ligger just nu död i sannys soffa. Haft en mysig dag på stan med god sallad på slimfood, shopping på lagerhaus, promenad kring Göteborgs mysiga gator, kaffehäng på avenyn och en mysig kvällspw! Kvalitetstid.

Känslan att byta ut klackarna mot träningsskorna är motiverande. Pepppepppepp! Älskar att lägga sig efter en timmes pw. Skön känsla i kroppen :) nu ska vi snart sova. Hoppas ni har haft en lika mysig dag som jag!


Can you feel it?

Godmorgon! Vakna än? 

Hade en superbra kväll med mina tjejer igår. Vi käkade på Big Boys. Den grillade laxen var magisk, så mycket kan jag säga. Bra start på min lediga helg. 

Idag tänkte jag unna mig en frukost på stan med e, sen ska jag träffa bästa sanna i hennes nya hometown! ♥ Kommer bli en bra helg dethär, i can feel it. 

 

Tränings inspiration

Fick hem ett paket från gymgrossisten förra veckan. Blandannat ett par snygga tränings tights! Så sköna och så snygga ;D Snacka om bästa träningsmotivationen. 

Idag körde jag ben med fokus på baksida lår. Hoppas benen mår bra imorgon ;)  Ska jobba som vanligt, sen ska jag och f på coffe afterwork. Lära oss lite mer om latteart. Spännande! Det är dags att utöka kunskapen i annat än ett hjärta. 

Nu ska jag käka kvällis. Ihopplock - panerad fisk med kokta grönsaker. Det får duga! 

 
 

RSS 2.0