Glutenfri mûsli - Fitnessfighten

Glutenfri mûsli


Boveteflingor 250 g
Hirsflingor 250 g
Fiber havregryn 250 g (glutenfri)
Solroskärnor 30 g
Pumpakärnor 20 g
Hackade valnötter 30 g
Krossade linfrön 2 msk
Kanel 2 tsk
Gojibär g 

Sköj boveteflingorna i varmt vatten. (Ligger ett ämne som heter fagopytin som ökar risk för sol och nervskador) Dock så blev det en gröt. Så nästa gång gör jag ej det. 

Lägg bovete, hirsflingor och solroskärnor på en plåt och rosta de i ugnen på 200 grader. 

Låt de svalna och blanda sedan ihop med resten. Lägg i burk med lock. 

Detta blir 21 portioner a 40 g = 145 kcal

Eller 17 portioner a 50 g = 175 kcal


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0