Köttfärsbiffar med grönsakspuré
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1425498/images/2012/dsc_1568_50239432ddf2b313df000009.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1425498/images/2012/dsc_1569_50239467e087c361ae000046.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1425498/images/2012/dsc_1570_502394a2e087c37370000007.jpg)
Dagens måltid bestod av köttfärsbiffar med grönsakspuré. Riktigt gott! Ni måste testa :)
1 blomkålshuvud
1 broccolibukett
0,5 dl créme fraiche (jag tog lätt turkisk yoghurt)
salt och peppar
1 gul lök
1 morot
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
0,5 dl créme fraiche (även här turkiskt yoghurt)
Dela blomkålshuvudet och broccolin i buketter och koka tills de blir mjuka. Tar ca. 5 minuter.
Häll av det mesta av vattnet, spara lite för att mixa med. Mixa grönsakerna och kokspadet med mixerstav eller mixer. Rör ner créme fraiche och smaka av med salt o peppar.
Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda sedan det med färsen, salt, peppear och créme fraiche till en jämn smet. Forma åtta avlånga biffar och stek de i smör i ca. 3-4 minuter på varje sida.
Servera med en sallad och grönsakspurén. Toppa sedan purén med lite gräslök. Bon apetit!
1 broccolibukett
0,5 dl créme fraiche (jag tog lätt turkisk yoghurt)
salt och peppar
1 gul lök
1 morot
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
0,5 dl créme fraiche (även här turkiskt yoghurt)
Dela blomkålshuvudet och broccolin i buketter och koka tills de blir mjuka. Tar ca. 5 minuter.
Häll av det mesta av vattnet, spara lite för att mixa med. Mixa grönsakerna och kokspadet med mixerstav eller mixer. Rör ner créme fraiche och smaka av med salt o peppar.
Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda sedan det med färsen, salt, peppear och créme fraiche till en jämn smet. Forma åtta avlånga biffar och stek de i smör i ca. 3-4 minuter på varje sida.
Servera med en sallad och grönsakspurén. Toppa sedan purén med lite gräslök. Bon apetit!
Kommentarer
Trackback