Laxpaj
Gjorde en favorit i repris - Laxpaj! Tror inte jag har skrivit receptet innan bara berättat om den. So here it is : )
2,5 dl dinkelmjöl
100 g smör
100 g keso naturell mini
200 g lax
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
Dill
1,5 dl riven ost
Gör såhär:
Blanda ihop smör och dinkelmjöl till en massa. Tryck ut i formen och låt stå kallt i ca. 1 timme i kylen. Om man vill kan man blanda i keson till botten men idag hade jag den i äggstanningen.
Sätt på ugnen på 200 grader. Grädda pajdegen i 15 minuter. Låt svalna lite.
Skär laxen i mindre bitar, hacka dillen fint. Fördela överpajskalet.
Blanda samman ägg, grädde och ost (samt keson, viljet du föredrar bäst) Häll över laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter, tills pajen fått fin gyllenbrun färg.
Jag har testat att köra båda alternativen, samt att strunta helt och hållet i mjölet och köra bara keso och möjligtvis phiadelphia botten. Det får man bestämma själv! Det blir mer matigt med denna typ botten.
2,5 dl dinkelmjöl
100 g smör
100 g keso naturell mini
200 g lax
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
Dill
1,5 dl riven ost
Gör såhär:
Blanda ihop smör och dinkelmjöl till en massa. Tryck ut i formen och låt stå kallt i ca. 1 timme i kylen. Om man vill kan man blanda i keson till botten men idag hade jag den i äggstanningen.
Sätt på ugnen på 200 grader. Grädda pajdegen i 15 minuter. Låt svalna lite.
Skär laxen i mindre bitar, hacka dillen fint. Fördela överpajskalet.
Blanda samman ägg, grädde och ost (samt keson, viljet du föredrar bäst) Häll över laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter, tills pajen fått fin gyllenbrun färg.
Jag har testat att köra båda alternativen, samt att strunta helt och hållet i mjölet och köra bara keso och möjligtvis phiadelphia botten. Det får man bestämma själv! Det blir mer matigt med denna typ botten.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1425498/images/2012/dsc_2226_509a4cd69606ee4b24f25ad7.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1425498/images/2012/dsc_2227_509a4d07e087c324f1068e48.jpg)
Kommentarer
Trackback