Broccoli & Ädelost paj
Gjorde världens godaste paj häromdagen och nu, äntligen, får ni receptet. Den var ganska salt men perfekt i min smak. Try it out.
Pajdeg
100 g Smör
2 1/2 dl bovetemjöl
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning
250 g broccoli
3 ägg
1 dl grädde (jag tog mindre grädde och la till mjölk istället)
1 3/4 dl Kesella lätt (Jag och hade inte tillräckligt med kesella så tog lite filmjölk också)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
140 g Kvibille ädel
Blanda ihop pajdegen till en fast smet och tryck ut i en pajform, gärna en med avtagbara kanter. Låt stå kallt i 10 minuter. Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg i broccolin i mindre bitar i pajformen. Blanda äggstanningen och häll över. Smula till sist över ädelosten.
Sen in i ugnen i 40 minuter på ca. 200 grader.
Pajdeg
100 g Smör
2 1/2 dl bovetemjöl
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning
250 g broccoli
3 ägg
1 dl grädde (jag tog mindre grädde och la till mjölk istället)
1 3/4 dl Kesella lätt (Jag och hade inte tillräckligt med kesella så tog lite filmjölk också)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
140 g Kvibille ädel
Blanda ihop pajdegen till en fast smet och tryck ut i en pajform, gärna en med avtagbara kanter. Låt stå kallt i 10 minuter. Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg i broccolin i mindre bitar i pajformen. Blanda äggstanningen och häll över. Smula till sist över ädelosten.
Sen in i ugnen i 40 minuter på ca. 200 grader.
Håll koll på pajen då och då eftersom jag skrev beskrivningen från huvudet ;)
Kommentarer
Postat av: Alexandra
Åh vad gott det ser ut! :)
Svar:
Return to L - Diamonds are forever
Trackback