Lax med seasamfrön och grönt mos
Idag åt jag den godaste lunchen. Fantastiskt gott.
![](https://cdn3.cdnme.se/1425498/6-3/2013-10-08-1342_5253efaf9606ee79340b2ca2.jpg)
Lax med seasamfrön och grönt mos! Recept under bilden. Ni måste bara göra detta. Mmmm... Längtar till min lunch imorgon redan.. Åh. 😍Kommer lätt göras om inom kort.
![](https://cdn3.cdnme.se/1425498/6-3/2013-10-08-1342_5253efaf9606ee79340b2ca2.jpg)
Moset:
4 potatisar
1/2 bukett broccoli
25 gram fryst spenat
1/2 dl valfri mjölk (jag hade rismjölk)
salt och peppar och valfria kryddor
Laxen:
laxfiléer
sesamfrön
salt och peppar (hade lite citronpeppar och örtsalt med)
2 majskolvar
Sätt ugnen på 175 grader, panera laxen med salt, peppar och sesamfrön och låt dem stå i ugnen i ca 15-20 minuter. Koka under tiden potatisen och broccolin i separata kastruller. Häll sedan av vattnet, mixa det tillsammans med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Värm gärna mjölken innan du häller i den så blir det inte så kallt när du mixar det.
Dela två majskolvar i mindre bitar, stek i lite smör. Strö över lite flingsalt och stek tills de fått en fin yta. (Köpte färdiga så behövde inte steka heller)
Servera med en sallad eller bara majskolvar!
Kommentarer
Trackback